Selge eller kjøpe iPhone eller iPad? Husk Finn iPhone

Siden jeg ser mye av dette privat så tenkte jeg at jeg kunne skrive en liten post om akkurat dette for å iallefall bidra litt i å informere de som skal selge og kjøpe Apple-produkter om at det kan gjøre prosessen mye enklere.

Finn iPhone, eller Finn iPod, etc, er en funksjon som fungerer slik at man kan lokalisere sin enhet når den har tilgang til internett og lokasjon når man har mistet den. Man kan også sperre den eller fjernlette den gjennom denne funksjonen om enheten er mistet eller stjålet slik at den ikke kan brukes.

Siden den fungerer som en slik tyverisperre så er det ikke noen måte å låse opp denne direkte fra telefonen på uten Apple-ID og tilhørende passord til den personen som den er låst til.

Derfor er dette en stor fordel å få deaktivert før du gir enheten ifra deg, enten for salg eller om du skal levere den inn til service. Hvis ikke det er gjort så mottar kjøper av enheten en enhet som tror den er stjålet og som ikke er mulig å få startet opp uten passordet for Apple-ID til den personen som er tilknyttet den, og er i praksis ubrukelig før dette blir løst.

Husk også at dette kan være veldig lurt å spørre selger om er deaktivert på forhånd før man kjøper en brukt iOS-enhet på for eksempel Finn.no.

Det er tre måter å deaktivere Finn iPhone/iPod/iPad på en iOS-enhet på, avhengig av situasjon.

Dersom du har enheten tilgjengelig så kan du gjøre dette direkte fra enheten:

  • Gå inn på innstillinger > iCloud > Finn iPhone (/iPod/iPad)
  • Slå av bryteren for Finn <enhet> og bekreft med passordet på din Apple ID

Dersom du ikke har enheten tilgjengelig så er det to måter å gjøre det på, og dette er den enkleste — dersom du har en annen iOS-enhet tilgjengelig:

  • Last ned en app fra App Store som heter Finn iPhone
  • Start appen og logg inn med din Apple-ID, som også er samme som på enheten du har gitt fra deg
  • Finn den aktuelle telefonen på listen og sveip til venstre og trykk fjern

Dersom du ikke har enheten tilgjengelig og ikke en annen iOS-enhet kan du gå inn på www.icloud.com fra en datamaskin og gjøre det derifra.

  • Logg inn på www.icloud.com med din Apple-ID, som også er den samme som på enheten det gjelder
  • Når du kommer inn der, gå videre på alternativet som heter Finn iPhone
  • Under listen «Alle enheter» øverst på siden, velg enheten det gjelder
  • Dersom det er grønn prikk på enheten så må du velge «slett enhet» og deretter «fjern fra konto» for å deaktivere Finn iPhone
  • Dersom det er grå prikk på enheten, og du har slettet innholdet tidligere, så kan du trykke på «fjern fra konto» når det dukker opp for å deaktivere Finn iPhone

Forhåpentligvis så vil dette hjelpe noen som har problemer med dette og som kommer over det.

Legg inn en kommentar